Yoga vid bäckensmärta

Lär dig effektiva övningar för att lindra din smärta

Den här kursen lär dig steg för steg hur du får musklerna i bäckenet och höfterna att slappna av så att din smärta lindras eller till och med försvinner. Kursen tar ett helhetsgrepp om bäckensmärta genom att kombinera stressreducerande yoga med avslappningsövningar för bäckenet. Du kommer att lära dig hur du med yogapositioner och andningsövningar försiktigt sträcker ut bäckenets muskler och sänker stresspåslaget i kroppen så att du kan bryta smärtcykeln. Du kommer att lära dig hur du i vardagen kan förändra din hållning när du står och sitter och därmed skydda ditt bäcken. Du kommer att lära dig tekniker för att stabilisera och stärka bäckenet utan att använda knipövningar. När kursen är klar har du lärt dig verktyg för att på egen hand lindra din bäckensmärta.

Den här kursen är för personer med vagina som har smärta i bäckenet på grund av överspändhet i och kring bäckenets muskler. Kursen passar lika bra för dig som har fött barn som för dig som inte har det.

Den här kursen har stängt för anmälan men du kan gå med på väntelistan så att du blir den första som får reda på när kursen startar igen.